Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Rozvaha, pak parádní finiš a postup. Rosolová teď sní o finále

Londýn – Chvíli to vypadalo, že postup do semifinále 400 m překážek nemá Denisa Rosolová tak úplně jistý, jenže skvělý finiš jí nakonec zajistil třetí místo a jasný start v úterním závodě. Rosolová o něm nepochybovala a bylo z toho její letošní maximum 55,41. A teď? "Být ještě rychlejší," řekla aktuální mistryně republiky. Přímý přenos semifinále sledujte večer na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh a ohlasy Denisy Rosolové

Ve svém rozběhu měla olympijskou vítězku Američanku Dalilah Muhammadovou, ale Rosolová se nenechala strhnout jejím tempem. Možná i pod dojmem nedávných zdravotních problémů začala hodně opatrně.

"S trenérkou jsme si řekly, ať to nepřepálím a běžím rozvážně, ale asi jsem rozvážněla až moc, protože jsem to musela hodně stahovat," řekla Rosolová. V závěru však měla sil dost a bezpečně tak obsadila třetí ze čtyř postupových míst. "Takže na jednu stranu je to třeba i dobře. Musím to zkusit a uvidíme, protože holky poběží rychle."

Byla přesvědčená o tom, že ji postup nemine. "Věřila jsem v to celý den. Říkala jsem si, abych to nebalila a udržovala rytmus. V konci to bylo dobré a věděla jsem, že na poslední rovinku mám sílu a dokážu to stáhnout. Za třetí místo jsem ráda," přiznala Rosolová.

Denisa Rosolová
zdroj: EPA autor: DIEGO AZUBEL

Pavel Maslák měl v semifinále na 400 m problém s druhou dráhou, Rosolové nevadila. "Já si akorát hlídala, abych neběžela víc na vnějšku, abych nepřetáhla mimo. Jestli první, nebo druhá? Prostě se to nalosovalo a člověk to musí umět běhat."

Rozběh jí navíc přinesl nový osobní rekord, oproti mistrovství Evropy družstev v Lille se zlepšila o 18 setin. "Věřila jsem, že můžu běžet ještě trochu rychleji, ale s tím začátkem to asi lépe nešlo. Tak třeba v úterý," pomrkávala.

Jak do finále? "Vyklušu se, půjdu si zaledovat, lehká masáž, spánek," uvedla. V průběhu dne nevynechá lehký výklus. "Aby se tělo nastartovalo. A potom budu čekat."

Ví, že konkurence bude obrovská. Do semifinále se dostala i další česká reprezentantka Zuzana Hejnová. Svůj rozběh vyhrála zcela suverénně. "Ale finále je cíl. Třeba to je velkej sen, ale člověk se tím musí zabývat. Nemůžu říct, že mi semifinále stačí, takže určitě finále," řekla odhodlaně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články