Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Klučinová slaví na MS desátou příčku, šampionkou je Thiamová

Londýn – Eliška Klučinová si na závěr sedmiboje zaběhla své letošní maximum a skončila v Londýně celkově desátá. Kateřina Cachová zakončila své vystoupení rychlou osmistovkou a patří jí patnáctá příčka. Novou mistryní světa je Nafissatou Thiamová.

V úvodu druhého dne soutěže skočila Klučinová do dálky 616 centimetrů, s čímž nebyla příliš spokojena, protože umí delší skoky. Přesto si udržela sedmé místo z prvního dne. Cachová si připsala jen o centimetr méně a posunula se na 16. místo.

Klučinová měla vzhledem k problémům s ramenem obavy z hodu oštěpem, k osobnímu rekordu jí chybělo více než devět metrů, ale 41,91 m znamenalo pokles jen o jedno místo za Rakušanku Ivonu Dadicovou. Cachová předvedla 43,67 m. 

Horší z českých sedmibojařek zakončila své představení na MS solidní osmistovkou (2:15:58) a celkově skončila patnáctá (6070 bodů). Klučinová přišla na řadu v posledním běhu. Po jeho skončení zcela vyčerpaná klesla na dráhu – mohla však být velmi spokojená. Časem 2:13:00 si překonala letošní maximum a v celkovém pořadí slaví desátou příčku s výkonem 6313 bodů.

"Ani na soustředěních přes poledne neusnu, ale že bych byla někdy tak unavená jako tady, to si nepamatuju. Spala jsem okamžitě. Opravdu náročný víceboj. Kdyby mi před začátkem někdo řekl, že budu desátá, vůbec bych tomu nevěřila. Úžasné," byla po skončení velmi náročného sedmiboje spokojená Klučinová. 

O pět příček za českou jedničkou skončila Cachová. "Jsem spokojená, i když jsem určitě měla na víc. Už jsem však neměla více sil, a tak jsem ráda, že jsem to dokončila takhle. Rezervy byly všude," líčila Cachová, která stejně jako její kolegyně mluvila také o velké únavě, se kterou se musela v Londýně porvat.

Do vedení se hned dopoledne z druhého místa díky nejlepšímu výkonu v dálce vyhoupla Thiamová, která skokem 657 cm zůstala jen centimetr za svým osobním rekordem z Ria. Belgičanka pak potvrdila, že je i skvělou oštěpařkou a třetím hodem dlouhým 53,93 m zvýšila svůj náskok na 172 bodů. Své vedení bezpečně potvrdila i na závěrečné osmistovce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články