Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ptáčníková s Maláčovou: Podmínky v tyčkařském sektoru nebyly ideální

Londýn – České tyčkařky se s Londýnem rozloučily mnohem dříve, než samy doufaly. Dvě členky z českého tria, Jiřina Ptáčníková a Romana Maláčová, ve studiu ČT popisovaly, co vidí jako příčinu svého vypadnutí. Obě se v soutěži praly se specifiky londýnského tyčkařského sektoru.

Jiřina Ptáčníková
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Neúspěch Jiřiny Ptáčníkové na 450 centimetrech ovlivnil už její první pokus, po kterém nepříjemně dopadla a uhodila se do zátylku. "Nebylo to zas až tak tragické. Nic se nestalo, opravdu, jen se nebudu moct chvíli otáčet. V sektoru ale byly blbé podmínky a vůbec to nebylo podle mých představ," zhodnotila zkušenější ze dvou českých tyčkařek.

Potíže měla s ohybem tyčí. "Bojovaly jsme s tím všechny. Na přechodu ze šuplíku jsme měly jakousi gumu a při ohnutí tyče se nám to tam opíralo, čímž se tyče zastavily. Skákala jsem na nejbližších stojanech a stejně mi to nestačilo. Dopadlo to i tak, že několik soupeřek vůbec nezaložilo," líčila.

I když nechtěla hledat laciné výmluvy, považuje za jeden z důvodů svého vypadnutí také manko z přípravy – ta letos neproběhla vůbec ideálně. "Chybí mi zimní příprava, kdy jsem měla tříměsíční výpadek a nestihla jsem tolik natrénovat. Teď se to v těch výkonech odrazilo," dodala Ptáčníková.

Maláčová: Chybělo mi více víry v sebe samu

Romanu Maláčovou potkal v závodě stejný osud – také tři nepovedené pokusy na 450 centimetrech. "Na velkých závodech mi vždy chybí víc víry v sebe samu a v to, že na to mám. Na každém tréninku jsem skákala 455 cm, problém jsem měla s laťkami od 460 cm výš. Nevím, při závodě jsem přitom necítila nervozitu," přemítala česká tyčkařka.

Připustila, že na velkých akcích má potíže se sebevědomím. "Svazují mě mistrovství světa nebo Evropy, olympiáda. Ale když jdu na mítink, tak beru tyč a nad ničím nepřemýšlím. Možná je tady ta zodpovědnost vůči fanouškům větší, ale nemyslím si, že jsem si to připouštěla," dodává Maláčová, která stále hledá příčiny svého brzkého vypadnutí. 

V Londýně skákala v jiné skupině než Ptáčníková, také však měla potíže s tyčkařským sektorem. "Také jsme měly problém, že nám tyče nedojížděly a hodně jsme padaly do šuplíku. Nebudu se na to vymlouvat, ale faktem je, že s tím bojovalo hodně soupeřek," popsala Maláčová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články