Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Atleti míří do Londýna, Dvořák věří ve víc než jednu medaili

Praha - Už v pátek odstartují v Londýně soutěže atletického mistrovství světa. První část z celkově sedmadvacetičlenné výpravy odcestuje do dějiště olympijských her 2012 už ve středu pod vedením šéftrenéra Tomáše Dvořáka. Bývalý trojnásobný mistr světa v desetiboji a světový rekordman věří, že zpátky se atleti nebudou vracet s prázdnou.

Tomáš Dvořák
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Díky středeční dodatečné nominaci pojedou také oštěpaři Jaroslav Jílek a Vítězslav Veselý, tyčkařka Amálie Švábíková a steeplařka Lucie Sekanová. Česko tak bude mít zásluhou oštěpařů poprvé v historii čtyři zástupce v jedné individuální disciplíně.

Právě vrhačské disciplíny v sobě koncentrují většinu českých medailových nadějí, vedle oštěpařů i jejich kolegyni Barboru Špotákovou nebo koulaře Tomáše Staňka. Dvořák ale dopředu počet cenných kovů tipovat nechce.

"Věřím, že medaile budou. To už jsem napověděl až běda, je tam množné číslo. Medaili chce získat každý. Jedna věc je, co říkají čísla aktuální, a druhá, co se bude dít na tom stadionu," řekl.

Výkony na velkých světových akcích podle šéftrenéra české atletiky nemusejí odrážet aktuální postavení ve světových tabulkách. "Ne nadarmo se říká, že na šampionátu je to všechno od nuly. Jsou tam různá úskalí. Jsou tam kvalifikace, rozběhy," popisoval Dvořák. 

Atlety čeká londýnský olympijský stadion, jehož kapacita se oproti olympijským hrám v roce 2012 snížila o 20 000 míst, ale i tak pojme až 60 000 diváků. "Bude to deset dní atletiky na úžasném stadionu. Věřím, že s úžasnou kulisou," dodal bývalý vládce světového desetiboje.

A jak se cítí před šampionátem oštěpařka Špotáková? Trenér Rudolf Černý jí naordinoval lehčí tréninkový program a únava z předchozího programu už odezněla. Dvojnásobná olympijská vítězka věří, že její forma roste. "Na šampionát se moc těším. Jelikož mám druhý nejlepší výkon, tak bych rozhodně ráda bojovala o medaili. A ráda bych si vytvořila alespoň nejlepší letošní výkon," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články