Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Špotáková: Svrbí už mě nohy i ruka

Barbora Špotáková je v Pekingu téměř týden. Kromě každodenního lehkého tréninku hlavně odpočívá. Většinu času tráví na hotelu. "Zůstávám u svých starých zvyků a nejdu se podívat na stadion, což mě trošku mrzí. Závodím až poslední den a nikoho naživo neuvidím," říká česká oštěpařka.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká oštěpařka se podívá na stadión až v pátek

Světová rekordmanka je poprvé na tak dlouhou dobu bez svého syna Janka, kterému alespoň koupila přímo na recepci malý dárek – maskota šampionátu. Pekingský hotel opouští minimálně, své kolegy z reprezentačního týmu podporuje jen u televize. "Hodně čtu, mám čas pro sebe, což se mi poslední dva roky moc nepoštěstilo," dodává Špotáková.

Režim z předchozích dnů se jí změní v pátek, kdy místo na tréninkový stadion odjede do Ptačího hnízda na kvalifikaci oštěpařek. "Už mne svrbí nohy i ruka. Už aby to bylo, fyzicky se už cítím akorát," nemůže se dočkat závodní atmosféry.

Barbora Špotáková je suverénně největší stálicí české atletiky. Od roku 2006 na vrcholných akcích vždy postoupila z kvalifikace a ve finále vybojovala medaili.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články