Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Neuville si upevnil vedení v Portugalské rallye

Belgičan Thierry Neuville si v druhé etapě upevnil vedení v Portugalské rallye a útočí na druhý letošní triumf v mistrovství světa. Vítěz únorové Švédské rallye s hyundaiem má v čele náskok téměř 40 sekund před Britem Elfynem Evansem jedoucím s fordem. Třetí Španěl Dani Sordo zaostává před závěrečnými pěti rychlostními zkouškami už téměř minutu.

Oliver Neuville
zdroj: Red Bull Media House

Neuville zdvojnásobil svůj náskok z pátku, i když dnes vyhrál jediný z šesti měřených úseků. V závěrečné erzetě druhé etapy zvítězil pětinásobný mistr světa Francouz Sébastien Ogier, který po páteční nehodě pokračuje v soutěži s velkou ztrátou. Pětinásobný vítěz Portugalské rallye figuruje až na 23. místě a nejspíš přijde o první místo ve světovém šampionátu, který po pěti soutěžích vede o deset bodů před Neuvillem.

"Ještě není konec, ale může to být skvělý víkend," uvedl devětadvacetiletý Belgičan, který útočí na osmé vítězství v MS v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Portugalskou rallye vyhrál Neuville

Portugalská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě

1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 3:16:30,0, 2. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -39,8, 3. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -57,2, 4. Suninen, Markulla (Fin./Ford Fiesta) -1:01,9, 5. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -1:13,0, 6. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -3:14,01. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články