Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Domácí šampionát v rallye se blíží, na Valašsku odstartuje i s Kopeckým

Více než osm desítek posádek v čele s továrním jezdcem Škody Janem Kopeckým se představí příští týden o víkendu na Valašské rallye. Sedmatřicátý ročník soutěže bude stejně jako před rokem úvodním závodem mistrovství České republiky a Kopecký bude obhajovat vítězství v rallye i titul.

Valašská rallye
zdroj: ČTK autor: Martin Plesník

"Jsem velmi rád, že je přihlášeno hned 18 vozů kategorie R5, a ještě více, že ve startovní listině nechybí ani WRC, což je moje srdcová záležitost," řekl šéf organizačního výboru rallye a bývalý jezdec Jaromír Tomaštík.

Vedle Kopeckého bude mezi aspiranty na vítězství patřit jeho týmový kolega Ole Christian Veiby z Norska, Václav Pech, Jan Černý nebo Jan Dohnal, který při Kopeckého absenci vyhrál poslední "velkou" českou rallye minulé sezony.

Valašská rallye se do MČR vrátila před rokem a pro letošek se Tomaštík se svým týmem zaměřil zejména na zlepšení tratí. "Chtěli jsme závod zatraktivnit. Některé myšlenky, které jsme měli, jsme nedokázali dotáhnout do konce. Tohle se nám ale, myslím, podařilo. Troufnu si říct, že úseky jsou atraktivní i z pohledu jezdců," řekl Tomaštík.

Součástí rallye bude i rychlostní zkouška Lešná dlouhá více než 20 km. "Myslím, že právě na ní se bude rozhodovat. Lešná se v této podobě nikdy nejela. Navíc se protáhla zima, takže všude je spousta posypů," uvedl ředitel rallye Rudolf Kouřil. Pořadatelům se také podařilo dojednat s Českou televizí přímý přenos erzet 12 a 13, které se pojedou v areálu automobilky Tatra v Kopřivnici.

Je nám líto, video expirovalo.
Valašská rally odstartuje domácí šampionát
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články