Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Švédská rallye je zamotaná. Vedoucí Neuville vyhrál jen jednu z osmi zkoušek

Po první etapě vede švédskou rallye vicemistr světa Thierry Neuville z Belgie. Zatím vede těsně před týmovými kolegy z Hyundaie Andreasem Mikkelsenem a Haydenem Paddonem. Závod je nesmírně vyrovnaný, Neuville vyhrál jen v jedné z osmi rychlostních zkoušek a prvních pět jezdců dělí pouze 13,2 sekundy.

Thierry Neuville
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Andre Lavadinho

Vítěz čtvrtečního prologu Ott Tänak sice zahájil den dalším triumfem, ale pak se propadl a je devátý se ztrátou půldruhé minuty. O místo před ním je jeho týmový kolega z Toyoty a obhájce prvenství Jari-Matti Latvala, jehož manko na lídra činí 46 sekund.

Vítěz úvodní Rallye Monte Carlo a úřadující mistr světa Sébastien Ogier je s fordem až dvanáctý s bezmála tříminutovým odstupem. Jako první jezdec na trati měl roli ztíženou vzhledem k čerstvě zapadaným silnicím, soupeři jedoucí po něm měli lepší podmínky. "Dnes jsem s tím nemohl rozhodně nic dělat," konstatoval francouzský pilot.

V sobotu bude druhá rallye sezony pokračovat osmi zkouškami, v neděli vyvrcholí zbývajícími třemi.

Švédská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě (8 RZ):

1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 1:16,13,1, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -4,9, 3. Paddon, Marshall (N. Zél., Brit./Hyundai i20) -12,1, 4. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën C3) -12,6, 5. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -13,2, 6. Suninen, Markkula (Fin./Ford Fiesta) -29,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články