Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ogier si udržel náskok a Rallye Monte Carlo vede i po druhé etapě

Úřadující šampion Sébastien Ogier z Francie zahájil mistrovství světa stylově a po druhé etapě vede Rallye Monte Carlo. S odstupem 15 sekund čeká na příležitost Estonec Ott Tänak, třetí Španěl Dani Sordo ztrácí po osmi rychlostních zkouškách téměř minutu. Jan Kopecký je jedenáctý a vede kategorii WRC2.

Sébastien Ogier
zdroj: imago sportfotodienst autor: Andre Lavadinho

Francouzský pilot fordu Ogier nejprve opanoval obě noční rychlostní zkoušky a v pátek následně v náročných podmínkách přidal ještě jeden dílčí triumf. Tänak byl s toyotou nejrychlejší dvakrát.

V sedmé erzetě přibrzdil zkušeného závodníka ze země galského kohouta smyk a následné "hodiny", po nichž se ocitl v příkopě. "Ztratili jsme tam půl minuty, ale s prvním místem musím být spokojený," uvedl Ogier.

V úvodu rallye ho nejvíce proháněl Nor Andreas Mikkelsen z týmu Hyundai, jenže toho poté vyřadila závada alternátoru. Hned v první zkoušce s několika zledovatělými úseky nabral ztrátu i vicemistr světa Thierry Neuville, který skončil mimo trať. Po druhé etapě je Belgičan s čtyřminutovou ztrátou devátý.

Pětinásobný mistr světa Ogier obhajuje na Rallye Monte Carlo prvenství, úvodní podnik sezony vyhrál čtyřikrát za sebou. V sobotu a v neděli čeká jezdce dalších devět rychlostních zkoušek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogier dostal "hodiny", přesto vede Rallye Monte Carlo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články