Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Noční úvod Rallye Monte Carlo ovládl šampion Ogier

Mistr světa Sébastien Ogier z Francie zahájil stylově mistrovství světa a ovládl obě noční rychlostní zkoušky Rallye Monte Carlo. Na úvodních 62 soutěžních kilometrech nové sezony si francouzský pilot fordu vypracoval sedmnáctisekundový náskok před Norem Andreasem Mikkelsenem z týmu Hyundai, třetí je s odstupem 25 sekund další jezdec korejské automobilky Dani Sordo ze Španělska.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/AP

Jan Kopecký s fabií je jedenáctý s tříminutovou ztrátou na lídra. Hned v prvním testu sezony s několika zledovatělými úseky nabral ztrátu vicemistr světa Thiery Neuville, který skončil mimo trať. V druhé erzetě už Belgičan s Ogierem prohrál jen o sekundu, ale celkově za ním zaostává na 17. místě o více než čtyři minuty.

Pětinásobný mistr světa Ogier obhajuje v Monte Carlu prvenství, úvodní rallye sezony vyhrál čtyřikrát za sebou. Dnes je na programu dalších šest z celkových 17 rychlostních zkoušek.

Rallye Monte Carlo - po 1. etapě (2 RZ):

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) 38:09,8, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -17,3, 3. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -25,6, 4. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -37,4, 5. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -42,4, 6. Latvala, Anttila (Fin./Toyota) -55,4, ...11. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -3:01,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články