Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Solitér Tomeček dojel na Africa Eco Race druhý. Je to neuvěřitelné, glosoval

Po stopách původní Rallye Dakar. Takový je závod Africa Eco Race. Věrný mu zůstává Tomáš Tomeček s kamionem Tatra a dělá dobře. Obsadil konečné druhé místo. Český jezdec, který soutěž v minulosti třikrát vyhrál, letos premiérově startoval sám, bez pomoci mechanika či navigátora v posádce.

Tomáš Tomeček
zdroj: ČTK autor: Petr Skřivánek

"Druhé místo je neuvěřitelné. Chtěl jsem to zkusit, chtěl jsem dojet a je z toho takový výsledek. Ale snad ještě víc mě těší, jak to se mnou prožívají další lidé v bivaku," uvedl Tomeček, který nestačil pouze na Nizozemce Gerarda de Rooye s kamionem Iveco.

Tomečkovo rozhodnutí vydat se na 6000 km dlouhou trať bez pomoci vzbudilo u soupeřů velký zájem. "Každý den se chodili ptát a fandili mi. Vylezl jsem z auta a už u mě byl kluk od bugin s plechovkou piva. Tak jsem si letos dovolil první pivo. A pak u Slováků ještě jedno, na oslavu," popisoval v sobotu, kdy se jela poslední náročná etapa.

Je nám líto, video expirovalo.
Africa Eco Race odjel v kabině sám a Tomeček se blýskl skvělým druhým místem

Rallye skončila tradičním dojezdem k Růžovému jezeru, jehož součástí byla dvoukilometrová rychlostní zkouška.

Hlavní kategorii automobilů na Africa Eco Race vyhrál Francouz Mathieu Serradori, mezi motorkáři byl nejrychlejší Paolo Ceci z Itálie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články