Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dohnal na Pražském rallyesprintu okusí, jaké je to řídit Ogierovu "raketu"

Výjimečnou podívanou nabídne v sobotu Pražský rallyesprint. Fanoušci budou moci na trati vidět vůz Ford Fiesta WRC, se kterým letos vyhrál mistrovství světa Sebastian Ogier. Vůz pojede vůbec poprvé mimo světový šampionát a za volantem bude Čech Jan Dohnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohnal pojede Pražský rallyesprint v Ogierově voze

Start s nejmodernější technikou byl velkým snem čtvrtého muže letošního mistrovství republiky Jana Dohnala. Vypůjčení takového vozu nebylo jednoduchou záležitostí. "Nejdříve se jim nechtělo nám to auto půjčovat. Dokonce jsme dostali i mail ve smyslu‚ to jste se snad zbláznili," podotkl Dohnal.

To by ale nebyl on, aby se se svým týmem vzdal. Výsledkem vyjednávání bylo, že je špičkové auto připraveno a český jezdec si s ním mohl vychutnat první testovací kilometry. "Je to neuvěřitelná raketa. Jsem z toho nadšený. Když začnete brzdit, tak vám lezou oči z důlků," popsal první dojmy.

Testování na sobotní rallyesprint proběhlo bez problémů. Stejně tak by chtěl Dohnal projít i závodem. "Je třeba k tomu přistupovat s čistou hlavou a autu nic neudělat. To bychom byli za blbce," dodal s trochou nadsázky špičkový český jezdec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články