Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mikkelsen odstoupil, vedení přebral Neuville a sahá po druhém místě v MS

Po druhé etapě vede Australskou rallye Belgičan Thierry Neuville a míří za titulem vicemistra světa. V čele poslední soutěže sezony vystřídal kolegu z týmu Hyundai a obhájce prvenství Nora Andrease Mikkelsena, který po druhé dnešní rychlostní zkoušce musel s dvěma proraženými pneumatikami odstoupit.

Thierry Neuville
zdroj: Red Bull Media House via Reuters autor: Jaanus Ree

Neuville, jenž má na druhém místě v pořadí MS náskok 14 bodů před Estoncem Ottou Tänakem, vede o 20 sekund před Finem Jarim-Mattim Latvalou z Toyoty. Tänak je třetí s odstupem 40 sekund na belgického jezdce, který usiluje o čtvrté letošní vítězství.

Kvůli problémům se zavěšením kol vypadl Brit Kris Meeke s citroënem, jemuž po první etapě patřilo třetí místo. Už jistý mistr světa Sébastien Ogier z Francie měl v pátek potíže s převodovkou, ale vzhledem ke zmíněným problémům soupeřů poskočil z osmé na šestou pozici. Na Neuvillea ztrácí minutu a 48 sekund. "Jsme tady úplně mimo," posteskl si Ogier.

Neuville litoval Mikkelsenova konce. "Mrzí mě to, byl to pěkný souboj. Stalo se mu to ve stejném místě, kde jsme vyjeli z trati i my," uvedl Belgičan. "Je to solidní náskok, ale musíme být opatrní, protože pokud bude zítra pršet, bude to náročné. Rallye je ještě dlouhá," dodal.

V neděli čeká jezdce pět rychlostních zkoušek o celkové délce zhruba 65 kilometrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Neuville převzal otěže na Australské rallye
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články