Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lappi míří k triumfu ve Finské rallye, Ogier po nehodě nenastoupil

Jyväskylä (Finsko) - Fin Esapekka Lappi je na nejlepší cestě k premiérovému triumfu v rallyovém mistrovství světa. Šestadvacetiletý jezdec Toyoty vede po druhé etapě Finskou rallye s náskokem 49 sekund před krajanem Teemu Suninenem z Fordu, na třetím místě umocňuje nadvládu domácích pilotů Lappiho týmový kolega Juho Hänninen.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

A to ještě druhou etapu nedokončil trojnásobný vítěz Finské rallye Jari-Matti Latvala, který v době svého odstoupení vedl. Dnes vyhrál úvodních pět zkoušek a posunul se před Lappiho do čela soutěže, ale v celkově 19. erzetě se jeho yaris zastavil.

"Jsem zklamaný za Jariho-Mattiho, ale to rozbité auto není moje chyba, tak si mohu tuhle pozici užívat. Cítím se dobře, ale musím zůstat koncentrovaný a zachovat chladnou hlavu," řekl Lappi, loňský šampion WRC2 v barvách Škody Motorsport. V elitní kategorii je jeho nejlepším výsledkem čtvrté místo z předminulé Italské rallye.

Do druhé etapy nenastoupil lídr mistrovství světa Francouz Sébastien Ogier, protože po páteční nehodě nebyl fit jeho spolujezdec Julien Ingrassia. Otřeseného navigátora nechal tým odpočívat, a pokud to jeho stav dovolí, hodlá Ogier zabojovat o extra body v nedělní závěrečné power stage.

"Po dohodě s organizátory jsme se rozhodli stáhnout Sébastiena ze závodu, abychom dali Julienovi více času na zotavení. Pokud bude vše v pořádku, zítra nastoupí," oznámil tým M-Sport.

Ogiera může ve Finsku připravit o vedení v seriálu Belgičan Thierry Neuville. Vicemistr světa s hyundaiem je před nedělním čtyřdílným finále šestý a takové umístění spolu s případnými body navíc za power stage mu může pomoci do čela šampionátu. Nyní ztrácí na Ogiera 11 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články