Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kopecký vyhrál doma popatnácté v řadě, ovládl Rallye Hustopeče

Hustopeče (Břeclavsko) - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký prokazuje totální nadvládu, vyhrál Rallye Hustopeče a upevnil si vedení v průběžném pořadí mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Kopecký díky triumfu na jihu Moravy proměnil ve vítězství patnáctý start na domácích tratích v řadě. Hustopečskou soutěž vyhrál potřetí za sebou a posedmé v kariéře. Ve čtvrtém závodě seriálu byl s odstupem 41 sekund druhý Václav Pech, třetí skončil se ztrátou dalších deseti sekund Miroslav Jakeš.

Škoda Jana Kopeckého
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Pětatřicetiletý Kopecký vedl rallye po většinu programu, pouze po čtvrté a páté rychlostní zkoušce jej i kvůli defektu předstihl týmový kolega Pontus Tidemand. I on měl ale poté defekt, v závěru páteční první etapy se do čela vrátil Kopecký a první místo již neopustil.

"Pohrálo si s námi počasí, problémy ale měli všichni. Nás třeba potkal defekt. Ale naštěstí jsme to zvládli. V pátek jsme začali rychle a chtěli si vybudovat náskok. Ale to se nepovedlo, protože jsem prorazil kolo. Poslední erzeta dne se vším ale zamíchala tak, že jsem vedl o více než 20 vteřin," řekl Kopecký.

V sobotu vyrazil na trať jako první a na šotolinových cestách tak soupeřům čistil trať. "Dopoledne jsme tak trochu trpěli. Venca (Pech) nás předběhl o pár vteřin v rámci druhé etapy, tak jsme ve druhém kolečku zatáhli a na dvou erzetách mu to vrátili. Poslední vložku už jsme jen projeli, protože jsme si nechtěli vyrobit žádný problém," dodal Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Kopecký s přehledem vyhrál Rallye Hustopeče

V sobotu dopoledne se na druhé místo posunul Pech, jenž byl za Kopeckým stříbrný ve všech letošních závodech MČR, a svou pozici bezpečně uhájil až do cíle. "V první etapě jsem udělal spoustu chyb, měl defekt, ale celkově jsem spokojený. Ve druhé etapě jsme to dotáhli na druhé místo, což považuji za naše maximum," řekl Pech.

Pochvaloval si, že se konečně sžil s novým vozem Ford Fiesta R5. "Můžu říct, že jsem auto po třech závodech konečně pochopil, přizpůsobili jsme jeho nastavení mému jízdnímu stylu a jelo se mi líp než na Krumlově. Nevím, jak moc rychle jel dnes Honza Kopecký, ale my jsme jeli naplno," dodal.

O třetí místo svedli boj Pavel Valoušek, jenž v Hustopečích startoval s ohledem na to, že rallye byla součástí i slovenského mistrovství, a Jakeš. V závěrečné dvanácté erzetě zajel Jakeš nejlepší čas a Valouška předstihl o necelé tři sekundy.

Český šampionát bude pokračovat 1. a 2. července, kdy se uskuteční Rallye Bohemia. V Mladé Boleslavi může Kopecký slavit zisk třetího titulu v řadě a celkově pátého, do konečného hodnocení seriálu se započítá pět nejlepších výsledků v sezoně a hlavní favorit má aktuálně na kontě čtyři výhry.

Výsledky Rallye Hustopeče

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:27:17,5, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -41,2, 3. Jakeš, Ehlová (Ford Fiesta R5) -51,5, 4. Valoušek, Havelková (Ford Fiesta R5) -54,3, 5. Tidemand, Andersson (Švéd./Škoda Fabia R5) -1:53,0, 6. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -1:54,6, 7. Koči, Schovánek (SR/Škoda Fabia R5) -1:59,4, 8. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -2:10,1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články