Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Po druhé etapě v Monte Carlu vede Neuville, Kopecký je desátý

Monte Carlo - Belgičan Thierry Neuville s vozem Hyundai vede po druhé etapě Rallye Monte Carlo. Po osmi rychlostních zkouškách má v čele průběžného pořadí náskok 45 sekund před francouzským obhájcem titulu mistra světa Sébastienem Ogierem, který jede s fordem. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký je desátý, v pořadí WRC2 mu patří druhé místo.

Belgický závodník Thierry Neuville
zdroj: ČTK/ZUMA/Hugh Peterswald

Loňský vicemistr světa Neuville vyhrál čtyři rychlostní zkoušky, ale v závěru etapy se potýkal s výkonem motoru a vítěz dvou posledních erzet Ogier jeho více než minutový náskok stáhl. V boji o druhé místo těsně předstihl Estonce Otta Tänaka, který jede taktéž s fordem.

"Náročný den. Odpoledne jsem měl ale z vozu lepší pocit," konstatoval Ogier. Vedle Novozélanďana Haydena Paddona, po jehož tragické nehodě ve čtvrtek zemřel padesátiletý španělský fotograf, už v rallye nepokračují ani Brit Kris Meeke nebo Fin Juho Hänninen.

Ten po havárii v pátém měřeném testu odstoupil z třetího místa. Jezdce čeká ještě devět rychlostních zkoušek, úvodní rallye letošního šampionátu skončí v neděli odpoledne.

Je nám líto, video expirovalo.
Úvod Monte Carla poznamenala tragická nehoda
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články