Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nachlazení zkomplikovalo Prokopovi i Macíkovi aklimatizaci před Dakarem

Asunción - Před startem 39. ročníku Rallye Dakar bojovali jezdci Martin Prokop a Martin Macík mladší s horečkami. Do soutěže by přesto mělo v pondělí v paraguayském Asunciónu vyrazit všech 24 českých zástupců.

Martin Prokop
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Bylo mi dost blbě. V noci na sobotu jsem vůbec nespal, měl jsem vysokou horečku a zvažoval jsem, že ani nebudu jezdit. Mám ale dva dny na to, abych se vykurýroval. Budu jen ležet v posteli a snažit se z toho dostat," uvedl Prokop.

Přesto nakonec absolvoval testovací jízdy se svým novým vozem Ford Raptor. "Dva měsíce jsem makal, cítil jsem se skvěle, silně jako Zekon. Pak přijedu sem a skolí mě blbá klimatizace v hotelu," zlobil se Prokop, jenž byl před rokem při své dakarské premiéře čtrnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokop i Macík bojovali před Dakarem s horečkami

Podobně na tom byl i Macík, který se představí v kategorii kamionů. Kvůli nemoci přišel o oslavu silvestra s týmem. "Věřím, že v pondělí budu připraven na start a vyrazíme do boje," řekl Macík, jenž radši opustil bivak a léčil se v ústraní hotelu.

Všechny týmy absolvovaly v závěru roku 2016 finální administrativní a technické přejímky. V pondělí čeká závodníky úvodní etapa, ve které absolvují 39 měřených kilometrů.

"Úplný začátek, představování na rampě a podobné věci, jsou ještě volnější. To si člověk užívá. Pak je ale hned potřeba se maximálně soustředit a snažit, protože je potřeba udržet se v pořadí vpředu a neztratit na začátku," řekl motocyklista Milan Engel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články