Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pech po roce opouští porsche, rallyeové MČR pojede s fordem

Praha - Automobilový jezdec Václav Pech bude v příští sezoně startovat v mistrovství České republiky s vozem Ford Fiesta R5. Po roce tak opouští Porsche 911 GT3. Sedminásobný český šampion chce opět usilovat o celkové vítězství, což s dosavadním vozem reálně nemohl.

"K tomu rozhodnutí došlo už v průběhu sezony. V prosinci nám sice s Petrem (spolujezdec Uhel) bude už čtyřicet, ale cítíme, že výkonnost pořád máme. Chceme zkusit bojovat o přední příčky a potrápit tovární tým Škodovky," uvedl Pech.

Pech letos opustil speciál Mini Cooper, s nímž se stal dvakrát domácím mistrem, a přesedl do výkonného, ale v současné rallye nepříliš často používaného porsche. I kvůli řadě technických problémů nakonec v mistrovství ČR obsadil páté místo. Teď přesedne do speciálu R5, což je hlavní kategorie domácího šampionátu.

"Český mistrák jsme původně letos chtěli jet jen doplňkově a nakonec z toho byla priorita. Bohužel se ukázalo, že porsche se zadním náhonem nemůže špičkovým čtyřkolkám stačit. Zvlášť, když do toho promluví počasí, zadní náhon ztrácí," uvedl Pech.

Zdroj
ČTK, MF Dnes

Hlavní zprávy

Nejčtenější články