Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kopecký nakročil do Katalánské rallye čtvrtým místem, vede Tänak

Barcelona - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký výborně vstoupil do Katalánské rallye, jedenáctého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. S fabií R5 obsadil v úvodní divácké rychlostní zkoušce v Barceloně čtvrté místo, za nejrychlejším Estoncem Ottem Tänakem zaostal na trati 3200 metrů o pět vteřin. Druhý Čech na startu Martin Prokop byl třináctý.

Hlavní favorit Sébastien Ogier z Francie, který má ve Španělsku šanci s předstihem si zajistit čtvrtý světový titul v řadě, byl na úvod třetí. Na Tänaka ztratil 3,5 vteřiny.

"Je to dobrý čas, za daných podmínek se jelo těžko. Auto nemělo správnou přilnavost," řekl Ogier s odkazem na deštivé počasí a mokrou trať. Katalánská rallye bude pokračovat v pátek šesti rychlostními zkouškami na šotolině.

Výsledky Katalánské rallye, podniku MS v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce:

1. Tänak, Molder (Est./Ford Fiesta RS) 3:47,6, 2. Bertelli, Scattolin (It./Ford Fiesta RS) -2,7, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) -3,5, 4. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -5,0, 5. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -5,2, 6. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën DS3) -5,2, ...13. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -10,8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články