Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Švédskou rallye trápí teplé počasí, čtyři zkoušky byly zrušeny

Karlstad (Švédsko) - Nadcházející Švédská rallye bude o čtyři rychlostní zkoušky kratší. Pořadatelé druhého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích mají velké problémy s teplým počasím, které panuje v celé Skandinávii, a museli proto upravit trať populární rallye. Ještě v neděli přitom hrozilo, že bude soutěž zrušena. 

Sébastien Ogier na Švédské rallye
zdroj: ČTK/AP autor: Micke Fransson/TT

Švédská rallye se tradičně jezdí na sněhu a ledu, letos však počasí plány pořadatelů nabouralo. Minulý týden se oteplilo a místo ledu se na tratích objevuje spíše bláto a měkký sníh. "Ještě v pátek jsme měli slibnou meteorologickou předpověď a na zkouškách slušnou vrstvu ledu. Teď se ale situace výrazně změnila," uvedl ředitel rallye Glenn Olsson v neděli. Dnes oznámil, že bude zrušena první, pátá, šestá a patnáctá rychlostní zkouška.

Přesunuty byly také seznamovací jízdy a zrušen byl i takzvaný shakedown. Rallye sice slavnostně odstartuje ve čtvrtek, závodit se však začne až v pátek. Prvním měřeným testem měla být večerní divácká rychlostní zkouška v Karlstadu.

Trasa byla změněna s ohledem na bezpečnost i fakt, že organizátoři nechtěli, aby závodní vozy poničily silnice. Posádky totiž jezdí s pneumatikami s hřeby. Teplé počasí dopadlo ještě více na Lotyšskou rallye, úvodní díl mistrovství Evropy musel být minulý týden zrušen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články