Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ogier válí, potřetí za sebou vyhrál Rallye Monte Carlo

Monte Carlo - Francouz Sébastien Ogier s volkswagenem zahájil útok na čtvrtý titul mistra světa v řadě vítězstvím v 84. Rallye Monte Carlo. Dvaatřicetiletý jezdec vyhrál čtyřdenní soutěž na zasněžených a zledovatělých tratích potřetí za sebou a připsal si 33. triumf ve světové rallye.

Sébastien Ogier
zdroj: imago sportfotodienst

Ogier zvítězil s pohodlným náskokem 1:54,5 minuty před týmovým kolegou Andreasem Mikkelsenem z Norska. Třetí skončil o dalších 1:23,4 minuty zpět Belgičan Thierry Neuville, jenž měl v závěrečných rychlostních zkouškách problémy s řazením svého vozu Hyundai.

Favorizovanému Ogierovi pomohlo k bezproblémovému triumfu sobotní odstoupení Brita Krise Meekea, jenž musel z druhého místa vzdát kvůli technickým problémům citroënu.

"Je to fantastické. Tahle rallye je pro mě v sezoně nejdůležitější. Vítězství tady je pro mě hodně emotivní, jsem šťastný, že jsem dokázal takhle těžkou rallye vyhrát počtvrté," uvedl Ogier. V Monte Carlu triumfoval poprvé v roce 2009, kdy byla soutěž součástí seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Latvalu potrestali za nehodu

Ogierův týmový kolega Jari-Matti Latvala dostal podmíněný trest zákazu startu v jedné rallye a pokutu 5000 eur (135 000 korun) za to, že v sobotu v nízké rychlosti srazil diváka. Ten se okamžitě po incidentu postavil a nebyl zraněn, nicméně finský pilot bez postihu nevyvázl.

Vicemistr světa z posledních dvou let tvrdil, že muže neviděl, nicméně usvědčily ho záběry z kamery v jeho voze. Vedení soutěže ho potrestalo za to, že nezastavil a neujistil se, že divák je v pořádku.

V Monte Carlu se nepředstavil český účastník MS Martin Prokop, jenž se po startu na Rallye Dakar zapojí do šampionátu až v březnu v Mexiku.

Výsledky Rallye Monte Carlo:

 1. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) 3:49:52,1, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./VW Polo-R) -1:54,5, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -3:17,9, 4. Östberg, Flöene (Nor./Ford Fiesta RS) -4:47,7, 5. Lefebvre, Moreau (Fr./Citroën DS3) -7:35,6, 6. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -10:35,5.

Průběžné pořadí MS (po 1 ze 14 závodů): 1. Ogier 28 b., 2. Mikkelsen 19, 3. Neuville 15, 4. Östberg 12, 5. Lefebvre a Sordo oba 10.

Pohár konstruktérů: 1. Volkswagen 43, 2. Hyundai 25, 3. M-Sport Ford 12, 4. Dmack Ford 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články