Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prokop kvůli unikajícímu oleji odstoupil z Italské rallye

Cagliari (Itálie) - Martin Prokop Italskou rallye kvůli technickým problémům nedokončí. Český jezdec, který ve čtvrtek na Sardinii vyhrál zahajovací rychlostní zkoušku a po úvodní etapě byl osmý, odstoupil kvůli unikajícímu oleji v průběhu druhé etapy a v určeném limitu se jeho týmu nepodařilo auto opravit. Za třetím vítězstvím v soutěži v řadě míří úřadující mistr světa Francouz Sébastien Ogier.

Martin Prokop
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Prokopovy potíže s Fordem Fiesta začaly ve 13. rychlostní zkoušce. "Měli jsme dvojitý defekt a nyní máme problém s tlakem oleje," napsal na facebooku. Do následné erzety pak ještě odstartoval, ale na trati musel zastavit. Vůz se poté snažil v tříhodinové lhůtě opravit. "Je konec! Rallye Sardinie pro nás končí, Fiona nelze opravit," uznal později porážku.

Po 17. měřeném úseku vystřídal překvapivého lídra Novozélanďana Haydena Paddona s vozem Hyundai v čele závodu obhájce titulu Ogier s volkswagenem a přenocuje s více než dvouminutovým náskokem. Hayden po "hodinách" a problémech s převodovkou je druhý, na devátou příčku si polepšil tovární jezdec Škody Jan Kopecký.

Šestý závod šampionátu zakončí nedělní čtyři erzety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články