Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Meeke útočí na první vítězství v MS, Prokop je šestý

Carlos Paz (Argentina) - Brit Kris Meeke útočí před závěrečnými dvěma rychlostními zkouškami Argentinské rallye na premiérové vítězství v mistrovství světa. Martin Prokop je před posledními dvěma průjezdy testem Condor průběžně šestý.

Kris Meeke
zdroj: ČTK/AP

Meeke, jehož maximem v šampionátu jsou dosud tři čtvrtá místa z minulého ročníku, vede v Argentině o 38,6 sekundy před týmovým kolegou z Citröenu Madsem Östbergem. Vedení francouzského týmu uvedlo, že nebude svým jezdcům nařizovat, jak mají dojet, takže severoirského jezdce čeká s norským kolegou ještě velký souboj. V Citroënu nicméně očekávají, že dosáhnou na první triumf v MS od Německé rallye v roce 2013.

Třetí je s odstupem 63 sekund Jari-Matti Latvala z Finska. Obhájce loňského vítězství hájí čest Volkswagenu poté, co mistr světa Sébastien Ogier nemohl kvůli technickým problémům dokončit první etapu. Francouz v soutěži pokračuje, ale s velkou ztrátou bez šance na umístění mezi nejlepšími.

Jediný pravidelný český účastník MS Prokop s fordem, který před třemi lety čtvrtým místem v Argentině zaznamenal nejlepší výsledek v kariéře, drží po většinu soutěže šesté místo. Na Meekea ztrácí více než pět a půl minuty.

Sobotní předposlední erzeta byla zrušena kvůli nehodě Novozélanďana Haydona Paddona, jenž se svým vozem Hyundai vylétl z trati. Posádce se nic nestalo, nicméně zdravotníci museli ošetřit šest diváků, kteří podle listu Olé stáli na zakázaném místě. Nejvážněji zraněný fanoušek rallye měl zlomenou nohu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články