Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ogier v Řecku skončil po první erzetě, Prokop je sedmý

Lutraki - Favorizovaný Sébastien Ogier z Francie měl v úvodní rychlostní zkoušce Akropolis rallye problémy a šestý závod mistrovství světa pro něj záhy skončil. Jednička továrního týmu Volkswagen a lídr průběžného pořadí šampionátu měl nejdříve defekt, poté jej zastavily technické potíže. Po úvodní etapě vede Rus Jevgenij Novikov s fordem, český jezdec Martin Prokop je s dvouapůlminutovou ztrátou sedmý.

Citroën Daniel Sorda a Carlose Del Barria na Akropolis rallye
zdroj: ČTK/AP autor: Thanassis Stavrakis

Do cíle prvního ze dvou dnešních měřených testů Ogier nedojel. V sobotu by se ale na start mohl teoreticky postavit s časovou penalizací díky pravidlu takzvané superrallye.

V 47 km dlouhé úvodní erzetě neměl problémy jen Ogier. Téměř šest minut ztratil další z favoritů soutěže v Řecku a adeptů na mistrovský titul Mikko Hirvonen z Finska, který je až sedmnáctý. Nor Mads Östberg zase ulomil kolo a za nejrychlejším Novikovem zaostává na devátém místě o tři a půl minuty.

Druhý v etapě skončil s půlminutovým odstupem Španěl Dani Sordo s citroënem, třetí je finský jezdec Volkswagenu Jari-Matti Latvala.

Akropolis rallye - po 1. etapě:

1. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS) 50:59,3, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3) -30,3, 3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -39,1, 4. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS) -51,1, 5. Mikkelsen, Markkula (Nor., Fin./Volkswagen Polo-R) -1:14,6, 6. Attíja, Bernacchini (Kat., It./Ford Fiesta RS) -1:32,9, 7. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS) -2:34,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články