Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Světovým šampionem ploché dráhy je Australan Doyle, Milík skončil šestnáctý

Novým mistrem světa na ploché dráze je Australan Jason Doyle. Titul v seriálu Grand Prix potvrdil v závěrečném závodě na domácí půdě v Melbourne druhým vítězstvím v sezoně, první si odvezl v červnu z Prahy. Celkově po dvanácti závodech vyhrál před Polákem Patrykem Dudkem o 18 bodů, třetí byl dvojnásobný mistr světa Tai Woffinden z Velké Británie.

Český jezdec Václav Milík skončil v celkovém pořadí šestnáctý. Po senzační třetí příčce v pražském závodu, který jel na divokou kartu, se v srpnu stal v šampionátu stálým náhradníkem a na dráhu se dostal ještě dvakrát. V Gorzówě dojel desátý, v předposlední Grand Prix sezony v Toruni obsadil páté místo. V Austrálii vítěz pardubické Zlaté přilby nestartoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrem světa na ploché dráze se stal Australan Doyle

Dvaatřicetiletý Doyle sice vyhrál jen dva závody, ale v osmi dalších Grand Prix se probojoval do finále. Před závěrečným závodem měl v čele průběžného pořadí čtrnáctibodový náskok a už během základní části bylo jasné, že ho polský rival o titul nepřipraví.

Nakonec v Melbourne vyhrál pět ze sedmi jízd včetně finále. Na titul Doyle dosáhl ve třetím roce v GP, v obou předchozích sezonách byl celkově pátý. Australský plochodrážník se stal mistrem světa po pěti letech, v roce 2012 triumfoval Chris Holder.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články