Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Abraham si v kvalifikaci VC Francie vyjel deváté místo, Kornfeil pojede až ze šesté řady

Le Mans (Francie) - Karel Abraham si vyjel v kvalifikaci Velké ceny Francie silničních motocyklů deváté místo a do dalšího závodu královské MotoGP tak odstartuje ze třetí řady. Po deštivé kvalifikaci v Moto3 pojede Jakub Kornfeil až ze šesté řady.

Karel Abraham
zdroj: ČTK/AP autor: Eric Gay

Abraham, který si dubnu v Argentině vylepšil druhým místem kvalifikační maximum, zaostal za vítězným Maverickem Viňalesem na deváté příčce o více než sekundu a půl. Za Španělem, jenž si vyjel druhou pole position v sezoně, vyrazí do závodu jeho stájový kolega z Yamahy a vedoucí muž seriálu Ital Valentino Rossi.

Řada dalších favoritů MotoGP ani nepostoupila do druhé části kvalifikace, až za Abrahamem odstartují například Španělé Dani Pedrosa a Jorge Lorenzo. Kvalifikace se příliš nevydařila ani Kornfeilovi, který dojel osmnáctý. Třídu Moto3 ovládl Španěl Jorge Martín.

Kvalifikace na Velkou cenu Francie, závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Le Mans:

Moto3: 1. Martín (Šp./Honda) 1:42,813, 2. Bulega (It./KTM) -0,031, 3. Guevara (Šp./KTM) -0,148, ...18. Kornfeil (ČR/Peugeot) -0,858.

MotoGP: 1. M. Viňales (Šp./Yamaha) 1:31,994, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,106, 3. Zarco (Fr./Yamaha) -0,235, ...9. Abraham (ČR/Ducati) -1,523.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články