Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Milík utrpěl zlomeninu, plochodrážní GP v Praze ale pojede

Praha – Navzdory zranění by se plochodrážní Grand Prix České republiky na Markétě měl zúčastnit i nejlepší domácí závodník posledních let Václav Milík. Počtvrté v řadě dostal od organizátorů divokou kartu a 10. června nebude v Břevnově chybět. Prvním náhradníkem pro čtvrtý závod seriálu mistrovství světa bude zkušený Josef Franc, druhým Matěj Kůs.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Organizátoři pražského podniku se s promotéry MS domluvili na obsazení pozice českým talentem již v pátek. Brzy čtyřiadvacetiletý Milík zasáhl do Grand Prix na Markétě již v roce 2012 z pozice náhradníka, v předchozích třech letech jako držitel divoké karty. O víkendu se však Milík zranil při extralize ve slovenské Žarnovici.

Ohrozit jeho start v prestižním závodě by to však nemělo. "Jde konkrétně o zlomeninu části lýtkové kosti, ale podle lékaře to nebude problém a za týden by mohl zase jezdit. Specifikace toho zranění zní hůře, než to doopravdy je. Vašek podstoupil drobný zákrok v pardubické nemocnici a dnes už by měl být doma," řekl sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík.

I proto zatím Milík oficiálně zůstává na startovní pozici 16. "Chce závodit a být na motorce co nejrychleji zpátky. Pokud by nebyl schopen v příštím týdnu závodit a sedět na motorce tak, aby předváděl výborné výkony, jaké předvádí od začátku sezony, nahradí ho Pepa Franc. Oba dva jsou nyní o dost jinde než zbytek republiky. Reálně by si tu divokou kartu zasloužili oba, ale máme tam bohužel jen jediné místo," dodal Ondrašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Plochodrážní GP v Praze pojede na divokou kartu opět Milík

Hlavní Milíkovou metou semifinále

Milíkovým cílem v předchozích letech byl postup do semifinále mezi nejlepších osm jezdců, ale zatím tomu zůstal loňský vicemistr Evropy pokaždé hodně vzdálen. Loňský tříbodový zisk je jeho dosavadním maximem. Čáslavský rodák nadále usiluje o stabilní pozici v Grand Prix, v kvalifikačních závodech pro příští rok postoupil jako jediný Čech do semifinále.

V červnu se v Praze pojede závod Grand Prix již pojedenadvacáté za sebou. Na startu by měly být všechny největší hvězdy současnosti, včetně úřadujícího světového šampiona Grega Hancocka z USA. Čtyřnásobný mistr světa pojede v české metropoli týden po svých sedmačtyřicetinách.

Současná kapacita tribun břevnovského stadionu je 7500 diváků. Na začátku týdne zbývala k dispozici už jen tisícovka vstupenek, organizátoři očekávají, že se pojede před vyprodaným hledištěm.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články