Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Šestidenní hájili Češi šestou příčku, ve strmých výjezdech ale padali

Navarra - Po prvním dni tradičního motorkářského závodu Šestidenní ve španělské Navaře patřilo české reprezentaci šesté místo. Na dobré výkony z úvodu však nenavázali a trápili se především ve strmých výjezdech, kde čeští závodníci utrpěli několik drobných pádů. Jaromír Romančík dojel ve své třídě devátý a Ondřej Helmich dvanáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Romančík: Musíme se zmáčknout a bojovat v dalších čtyřech etapách

Čelu závodu vévodily po první etapě Spojené státy. Češi byli šestí, což je jen jedna příčka za konečným loňským umístěním. Druhá etapa však byla pro české jezdce nepříjemná.

"Trať je hodně rozbitá a prašná. Teď nám teda prší, tak se to zlepšilo, ale stejně je to katastrofa," shrnul své dojmy Jiří Hádek.

"Nevyhnul jsem se chybám a v pátém testu jsem chyboval fatálně, když jsem před výjezdem přepadal a zajel jsem do hlubokého prachu. Pak už se to nerozjelo, takže jsem výjezd nevyjel. Nedá se nic dělat, před námi jsou ještě další čtyři dny, musíme se zmáčknout a dát do toho všechno, aby to bylo super. Vidím, že kluci přezouvají gumy, takže to vypadá, že jsme všichni dojeli, takže můžeme pokračovat a bojovat o další místa," hodnotil uplynulou etapu Romančík.

Výsledky motocyklové Šestidenní - 2. den:

Světová trofej: 1. USA (Russell, Layne, Robert, Duvall) 5:22:16,60, 2. Itálie -32,38, 3. Velká Británie -1:33,13, ...6. ČR (Helmich, Markvart, Romančík, J. Hádek) -14:22,57.

Juniorská trofej: 1. Švédsko (Persson, Elowson, Börjesson) 4:05:09,35, 2. Španělsko -15,32, 3. USA -39,60, ...19. ČR (Živný, Friedrich, Kulhánek) -4:54:17,65.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články