Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Memoriál Luboše Tomíčka má hvězdné obsazení, přijede i Hancock

Praha - Nejsilnější obsazení za poslední roky bude mít 48. ročník Memoriálu Luboše Tomíčka, mezinárodního závodu na ploché dráze, který se pojede v Praze na Markétě v pondělí 19. září. Největší hvězdou je vedoucí muž mistrovství světa Američan Greg Hancock, chybět nebude ani nejlepší současný český jezdec Václav Milík.

Greg Hancock
zdroj: AP

Pořadatelé těží z toho, že se závod koná den po Zlaté přilbě. Z Pardubic se přesune do Prahy několik jezdců, a navíc volní už budou také závodníci, kteří pojedou o víkendu finále prestižní polské ligy. To se týká i trojnásobného mistra světa Hancocka a Milíka. Ze stálých jezdců Grand Prix bude v Praze na startu také další trojnásobný mistr světa Nicki Pedersen z Dánska.

"Je tam osm až deset mužů, kteří mohou vyhrát," uvedl ředitel závodu Petr Ondrašík. Na startu bude šestnáct plochodrážníků, přičemž startovní číslo jedna je vyhrazeno pro vítěze nedělní Zlaté přilby. "Pokud by už byl v naší startovní listině, tak pro dalšího v pořadí nebo nějakého dalšího známého závodníka," řekl Ondrašík.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Další hvězdou je Rus Emil Sajfutdinov, vítěz pražského závodu z roku 2014. Pedersen zvítězil v letech 2009 a 2011 a může se stát pátým jezdcem, který závod vyhraje minimálně třikrát. Hancock ovládl Memoriál Luboše Tomíčka už v roce 2008. "S Hancockem bylo snadné a rychlé jednání, kéž by takových jezdců bylo víc a kéž by ještě chvíli vydržel," řekl manažer závodu Pavel Ondrašík na adresu šestačtyřicetileté hvězdy.

V Grand Prix v minulosti bojovali o titul mistra světa také Troy Batchelor z Austrálie, Němec Martin Smolinski či Švéd Peter Ljung. Startovat by měli i další čeští jezdci Josef Franc, Eduard Krčmář a Matěj Kůs. Milíka čeká náročný program, neboť kromě polské ligy pojede o víkendu také sobotní finále mistrovství Evropy, v jehož průběžném pořadí je třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články