Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Pešek bude letos startovat ve vytrvalostním MS

Praha - Motocyklový jezdec Lukáš Pešek bude letos startovat v seriálu mistrovství světa endurance v týmu Penz13.com BMW. Čekají ho tudíž vytrvalostní silniční závody, které si poprvé vyzkoušel v minulé sezoně. "A neskutečně mě to chytlo, i když to bylo hodně náročné a potom jsem to ještě týden doma dospával," řekl Pešek.

Bývalý účastník "klasického" MS, který v roce 2007 vyhrál i dvě Velké ceny, bere vytrvalostní závody jako velkou výzvu. "Je to úplně něco jiného než závody jednotlivců," podotkl.

V německém týmu budou jeho parťáky zkušení Francouzi Kenny Foray a Mathieu Gines. "Po loňské zkušenosti jsem si přál, abych mohl v tomto seriálu startovat. A to, že to vyšlo zrovna v takovém týmu, je třešnička," řekl Pešek.

Od Foraye a Ginese se chce hlavně učit. "Je to hodně silná dvojka, takže budu pod tlakem. Já mám ale pres rád. Nevadí mi, když musím," uvedl třicetiletý jezdec, který zároveň věří, že celý šampionát půjde letos kvalitou nahoru.

"Vzal si ho pod sebe britský Eurosport a jednotlivé závody by měli vysílat. Navíc mají i spoustu plánů do budoucna," řekl Pešek, kterého první závod čeká v dubnu, kdy se pojede čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans. Ještě předtím jej s týmem čeká týdenní testování ve Španělsku.

Vedle vytrvalostních závodů bude Pešek letos startovat i v seriálu Alpe Adria Cup a i nadále spolupracuje jako trenér s třináctiletým Oliverem Königem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články