Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Po Brně se před Velkou cenou prohnaly legendy

Brno - Už v pátek ožije motorkami Masarykův okruh a tréninky začne tamní Velká cena, která letos slaví jubileum. Mnoho vzpomínek na padesát let brněnských závodů ožilo přímo na náměstí Svobody jízdou domácích i zahraničních legend.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda legend ovládla Brno

Před padesáti lety se ještě na starém Masarykově okruhu proháněly hvězdy jako Mike Hailwood, Giacomo Agostini nebo Phil Read. Právě britský sedminásobný světový šampion přijal pozvání do Brna i letos. Tentokrát s motorkou nezamířil na proslavené dlažební kostky staré trati, ale na dlažbu brněnského náměstí Svobody.

Dodnes také vzpomíná, jak se do Brna všichni závodníci tehdy těšili. "Mívali jsme tehdy ferrari, lamborghini nebo jaguary a závodili jsme, abychom se dostali do hotelu jako první. Já vyhrál. Abychom dostali nejlepší pokoje a nejlepší holky," zavzpomínal sedminásobný mistr světa silničních motocyklů Read.

Ze současných jezdců se centrem Brna projeli třeba Aleix Espargaro a Tom Luthi. Největší pozornost na sebe strhnul domácí Karel Abraham. Jako jediný nasedl na motocykl, se kterým jindy závodí v kategorii MotoGP. "Bylo to bezvadný. Lidem jsme ukázali, jak motorka vypadá, jak zní," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články