Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kornfeil odstartuje poprvé v kariéře z první řady

Mugello (Itálie) - Jakub Kornfeil skončil v kvalifikaci Moto3 na Velkou cenu Itálie na fantastickém třetím místě a poprvé v kariéře odstartuje do závodu mistrovství světa z první řady. Sedmým místem si v Mugellu vytvořil osobní kvalifikační maximum i Karel Hanika. 

Oba Češi zejména v pátečních trénincích zdaleka nepatřili k nejrychlejším jezdcům. V dnešních třetích měřených jízdách už byl ale Kornfeil desátý a Hanika čtrnáctý a kvalifikace se jim povedla skvěle, hlavně pak poslední měřené kolo. Kornfeil v něm nestačil jen na majitele pole position Álexe Rinse ze Španělska a australského lídra šampionátu Jacka Millera. Za vítězem zaostal o 327 tisícin, s Millerem prohrál o 62 tisícin.

Kornfeilovým maximem v kvalifikacích dosud bylo opakovaně čtvrté místo. Nováček MS Hanika měl zatím nejlepší výchozí pozici v předchozí VC Francie, kde byl jedenáctý, závod ale nedokončil. Tentokrát premiérově pronikl do elitní desítky a poprvé se postaví do třetí řady. Za Rinsem zaostal o 938 tisícin.

Karel Abraham se v kategorii MotoGP zlepšil o jednu příčku oproti pátečním tréninkům. Na hondě se neprobojoval do druhé části kvalifikace a díky celkovému šestnáctému místu vyjede ze šesté řady.

Pole position si zajistil lídr seriálu Marc Márquez ze Španělska. V první řadě ho doplní domácí Andrea Iannone, který v dnešním třetím tréninku dosáhl maximální rychlosti 349,6 km/h a připsal si rychlostní rekord v královské kubatuře, a Španěl Jorge Lorenzo.

Kvalifikace na Velkou cenu Itálie, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Rins (Šp./Honda) 1:56,999, 2. Miller (Austr./KTM) -0,265, 3. Kornfeil (ČR/KTM) -0,327, 4. Fenati (It./KTM) -0,436, 5. Masbou (Fr./Honda) -0,581, 6. Á. Márquez (Šp./Honda) -0,882, 7. Hanika (ČR/KTM) -0,938. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články