Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do Prahy se řítí plochodrážní GP. Vyprodá Markétu?

Praha - Prestižní závod Grand Prix na ploché dráze, který Praha uspořádá na stadionu Markéta 31. května již poosmnácté za sebou, by se podle organizátorů mohl jet před vyprodaným hledištěm. Fanoušci české ploché dráhy se mohou těšit na talentovaného Václava Milíka, který pojede na divokou kartu.

Tradičně se očekává nájezd mnoha Poláků, minimálně tisícovka Němců má přijet podpořit letos výtečně jezdícího Martina Smolinského, pátého muže celkového pořadí seriálu. To vše by mohlo v součtu přispět k naplnění kapacity Markéty, sahající k osmi tisícovkám sedících diváků. "Pokud by došly všechny vstupenky, jsme připraveni uvolnit ještě přibližně 1 500 lístků k stání," prozradil šéf závodu Petr Ondrašík.

"Bude to zase svátek plochodrážního sportu. Bodové rozpětí je tak malé, že můžeme očekávat, že Hancock, Pedersen, Holder, Smolinski, Woffinden a další ukážou ze sebe to nejlepší," připomněl Ondrašík, že prvního a desátého jezdce celkového pořadí dělí pouhých osm bodů. "Je to navíc jedna z drah, na níž jsou závodníci zvyklí dlouhodobě startovat, a pro závodníky nastavení obrazu, jak na tom zrovna jsou se svou výkonností," doplnil Ondrašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Plochodrážní elita míří na Markétu

"V sezoně se zatím odjely tři závody, v nichž byl pokaždé jiný vítěz. A navíc šlo vždy o jezdce, který do té doby závod Grand Prix nevyhrál," doplnil sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Věří, že k zajímavému průběhu přispěje svým dílem i Milík, velký talent domácí ploché dráhy. "Dal tomu sto procent a věříme, že se představí v dobrém světle. To si představujeme tak, že v těch pěti jízdách bude bojovat a české fanoušky opět nadchne pro ten sport jako takový. Grand Prix nabízí letos úžasnou podívanou," uvedl Pavel Ondrašík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články