Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Motocyklové MS okusí druhý český tým

Praha - V mistrovství světa silničních motocyklů se představí druhý český tým. Již v domácí Grand Prix v Brně v závěru srpna nastoupí díky divoké kartě v kategorii Moto2 tým Montáže Brož Racing, jehož barvy bude hájit Brit Gino Rea. Východočeská stáj tak doplní tým Cardion AB Motoracing, který startuje v královské kategorii MotoGP.

Ilustrační foto
zdroj: ISIFA

"V posledních týdnech jsme o tomto projektu intenzivně jednali s Ginem Reou z Velké Británie, jehož soukromý tým v letošním roce absolvoval několik závodů na divokou kartu. Nyní došlo ke sloučení našeho a jeho týmu a ke společné cestě zbytkem letošní sezony," uvedl majitel a manažer týmu Jiří Brož.

Tým Montáže Brož Racing a Rea mají podle jeho slov zajištěnou účast na závodech MS v Brně, v Silverstonu, v Misanu a v Aragonu. "Prozatím nevíme, zda se nám podaří zajistit kartu i pro poslední závod ve Valencii, kde společně s námi žádá dost španělských závodníků," uvedl Brož.

Jeho tým doposud startoval hlavně v domácím šampionátu, mezinárodním Alpe Adria Cupu a v mistrovství Evropy supersportů. "Naším společným cílem je získání permanentního místa v Grand Prix Moto2 pro sezonu 2014," dodal Brož.

Třiadvacetiletý Rea startuje v MS kategorie Moto2 druhou sezonu, před rokem obsadil celkově 21. místo. Jeho maximem je třetí pozice ze Sepangu, letos ještě nebodoval. Brněnský Masarykův okruh patří mezi jeho oblíbené, před dvěma lety tam ovládl závod MS supersportů.

Vedle dvou českých týmů v MS startují i další dva Češi - Jakub Kornfeil v Moto3 a Lukáš Pešek v MotoGP. Karel Abraham hájí barvy Cardion AB Motoracing.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články