Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šonka si v Čibě doletěl pro bronz, podruhé za sebou vyhrál Australan Hall

Po technických problémech v Abú Zabí a v Cannes se Martin Šonka poprvé v letošním ročníku Red Bull Air Race probojoval na stupně vítězů. Loňský vicemistr světa obsadil v japonské Čibě třetí místo a v celkovém hodnocení prestižního seriálu se posunul na čtvrtou pozici. I jeho krajan Petr Kopfstein řeší trable s letadlem a v zemi vycházejícího slunce zaujal devátou příčku. Závod suverénně opanoval Matt Hall z Austrálie. 

Martin Šonka před závodem Red Bull Air Race v Čibě
zdroj: twitter.com/Martin Šonka

Hall, který ovládl i předchozí měření sil v Cannes, přeskočil v průběžném pořadí vítěze úvodního podniku v Abú Zabí Michaela Gouliana z USA, jenž má stejný počet bodů. Kopfstein je průběžně dvanáctý.

"Já si prostě chybky ve finálové čtyřce v Japonsku neodpustím! Ale jsme třetí a máme radost!" napsal Šonka s odkazem na dvousekundovou penalizaci, která ho stála druhé místo.

Před čtvrtým dílem seriálu, jenž bude hostit 24. června Budapešť, má Šonka v celkovém hodnocení stejně bodů jako třetí Jošihide Muroja. Japonec, který domácí závod v minulosti dvakrát vyhrál, nebyl tentokrát klasifikován.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články