Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Massa po sezoně definitivně ukončí kariéru ve formuli 1, se závoděním však nekončí

Tentokrát už to má být doopravdy. Felipe Massa, brazilský pilot formule 1 ze stáje Williams, hodlá ukončit kariéru po vrcholící sezoně. Před jejím startem šampion jedenácti Velkých cen a bývalý vicemistr světa prodloužil na přání vedení týmu o rok spolupráci, nyní ho však podle jeho slov čekají poslední dva závody v této kategorii.

Felipe Massa
zdroj: ČTK/PA autor: James Moy

Massa, který rozhodnutí oznámil na sociálních sítích, by se měl v budoucnu věnovat závodům vozů s elektrickým pohonem ve formuli E. V královské třídě čekají vicemistra světa z roku 2008 poslední dvě Velké ceny  příští týden na domácí půdě v Brazílii a poté v Abú Zabí.

"Jak všichni víte, kariéru jsem končil už loni, ale na přání Williamsu jsem to o sezonu odložil," řekl Massa. "Ale teď už mě opravdu čekají poslední dva závody ve formuli 1. Doufám však, že v budoucnu mi budete fandit i v jiných závodech jiných kategorií," dodal.

Do formule 1 přišel Massa v roce 2002 a celkem má na kontě 267 závodů, ve kterých se dokázal v 41 případech prosadit na stupně vítězů. Před příchodem do Williamsu před třemi lety závodil za Sauber a Ferrari, v jehož barvách se v roce 2008 stal vicemistrem světa. Za tehdejším šampionem Lewisem Hamiltonem z McLarenu zaostal o jediný bod.

Zdroj
ČTK, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články