Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vettel zůstane věrný Ferrari, v italské stáji zůstane až do roku 2020

Řím – Čtyřnásobný vítěz formule 1 a současný vládce celkového pořadí Sebastian Vettel zůstane ve stáji Ferrari. Nejúspěšnější stáj všech dob si svou jedničku pojistila až do roku 2020 čtyři dny poté, co s ní svou budoucnost spojil také Kimi Raikkönen. Ferrari ale doufá, že své desetileté čekání na vítěze ve vozu Ferrari prolomí už letos.

Sebastian Vettel
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

Třicetiletý německý pilot za italský tým jezdí od roku 2015 a po jedenácti závodech letošní sezony vede šampionát o 14 bodů před Britem Lewisem Hamiltonem z Mercedesu.

Vettel ovládl mistrovství světa v letech 2010 až 2013 jako jezdec Red Bullu. Ve Ferrari zatím prožívá nejlepší sezonu, když zatím vyhrál čtyři Velké ceny. Loni nezvítězil ani v jediném závodě a skončil na celkové čtvrté příčce. Předloni triumfoval třikrát a byl třetí.

Ferrari si během pár dní pojistilo oba jezdce, protože v úterý se pro nadcházející sezonu upsal týmu i Kimi Räikkönen. Finský pilot získal v roce 2007 mistrovský titul právě v italských barvách a je zatím posledním jezdcem, který stáji z Maranella vybojoval vítěznou trofej.

Do týmu, z nějž v roce 2009 odešel k rallye, se sedmatřicetiletý veterán vrátil před třemi lety. V tomto ročníku patří Räikkönenovi v průběžném pořadí pátá příčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články