Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chyběl kousek a Massa málem přejel šéfa stáje Ferrari

Spielberg – Chvilka nepozornosti a málem skončil pod koly monopostu formule 1. Šéf stáje Ferrari Maurizio Arrivabene se postaral o největší rozruch v tréninkovém dnu před Velkou cenou Rakouska, když se v boxech takřka nechal přejet bývalým pilotem Ferrari Felipe Massou, který aktuálně působí ve službách Williamsu. Massa naštěstí stihl přibrzdit, Arrivabene uskočit a oba později přešli incident úsměvem. 

Nepozorný Arrivabene málem skončil pod koly Massova vozu, když se pokusil přejít uličku v boxech právě ve chvíli, kdy konkurenční tým vyslal brazilského pilota na trať. "Bylo to pro něj celkem nebezpečné. Ale já brzdil a pak jsme se tomu zasmáli. Řekl jsem mu, že bylo dobře, že jsem to byl já, protože být to jiný jezdec, byl by teď pravděpodobně zraněný," žertoval Massa.

Arrivabene měl důvod k úsměvu i při pohledu na výsledkovou listinu. Nečekané první místo v ní patřilo Vettelovi, který o pouhých 11 tisícin předčil favorizovaného Němce Nica Rosberga z Mercedesu. A třetí čas patřil dalšímu pilotovi Ferrari Kimimu Räikkönenovi z Finska. Lídr mistrovství světa Lewis Hamilton z Mecedesu byl až pátý, Britův skalp získal i Venezuelan Pastor Maldonado z Lotusu.

Vettelův triumf byl o to překvapivější, že čtyřnásobný mistr světa měl dopoledne technické problémy, kvůli kterým přerušil první trénink už po čtyřech kolech.

O pozicích na startu osmého závodu sezony rozhodne sobotní kvalifikace, hned trio jezdců se ale kvůli trestu za výměnu motoru propadne pořadím na roštu. Piloti domácího Red Bullu Daniel Ricciardo z Austrálie a Daniil Kvjat z Ruska za použití pátého agregátu v sezoně ztratí deset míst na startu, Fernando Alonso z McLarenu vyměnil vedle motoru i další díly, takže si připočte ke kvalifikačnímu výsledku dvacet pozic. Při dvaceti účastnících bude určitě stát na konci pole a všechna nevyužitá "trestná" místa by měla být přepočtena na trestné sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články