Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hamilton vyhrál kvalifikaci i v Malajsii, Rosberga předčil Vettel

Sepang (Malajsie) - I druhou pole position v nové sezoně formule 1 vybojoval mistr světa Brit Lewis Hamilton. Kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie v Sepangu dnes jezdec Mercedesu vyhrál před Němci Sebastianem Vettelem z Ferrari a svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem.

Lewis Hamilton
zdroj: AP autor: Patrick Baz

Závěrečná část kvalifikace začala později kvůli prudkému lijáku, Hamiltona to však nerozhodilo a zopakoval prvenství z Melbourne, kde pak vyhrál i závod. Druhého Vettela porazil o 74 tisícin sekundy a připsal si 40. pole position v kariéře. V historické tabulce je s touto bilancí čtvrtý o pět kvalifikačních výher právě za čtyřnásobným světovým šampionem.

Nováček v týmu Ferrari Vettel si oproti Austrálii polepšil o dvě místa a rozbil dvojblok Mercedesu, který neopanuje první řadu na startu závodu poprvé po devíti Velkých cenách. Rosberg na třetí pozici zaostal za Hamiltonovým časem o 465 tisícin.

Všichni tři si zopakovali umístění v kvalifikaci z loňska, kdy závod v Sepangu vyhrál Hamilton před Rosbergem a Vettelem. Ve druhé řadě na startovním roštu Rosberga doplní Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Až 18. místo v kvalifikaci obsadil Španěl Fernando Alonso, který po absenci v úvodní Velké ceně Austrálie kvůli otřesu mozku z testování absolvuje první Grand Prix po návratu do McLarenu. Jeho kolega Brit Jenson Button skončil hned před ním. "Uvědomujeme si, že nestíháme, ale o hodně jsme se přiblížili a řekl bych, že už po první části kvalifikaci rozhovory moc dlouho dávat nebudu," řekl bývalý dvojnásobný šampion. "Oproti Austrálii jsme ztrátu stáhli a myslím, že v závodě jsme lepší než v kvalifikaci," doplnil mistr světa z roku 2009 Button.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod mistrovství světa F1 v Sepangu:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:49,834, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,074, 3. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,465, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,707, 5. Kvjat (Rus./Red Bull) -2,117, 6. Verstappen (Niz./Toro Rosso) -2,147, 7. Massa (Braz./Williams) -2,639, 8. Grosjean (Fr./Lotus) -3,147, 9. Bottas (Fin./Williams) -3,345, 10. Ericsson (Švéd./Sauber) -3,427.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články