Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Alonso zůstává v nemocnici, havárii zřejmě způsobil náraz větru

Barcelona - Fernanda Alonsa, který v neděli při testování před novou sezonou těžce havaroval, čeká na klinice v Barceloně další série vyšetření. Teprve pak se rozhodne, zda bude z nemocnice propuštěn. Stále se také zotavuje z účinků sedativ. Lehce tajemnou nehodu možná způsobil náraz větru.

Fernando Alonso
zdroj: ČTK/ZUMA

Španělský jezdec McLarenu, jenž z dosud nezjištěných příčin vrazil ve vysoké rychlosti do zdi, utrpěl pouze otřes mozku a jeho umístění na jednotce intenzivní péče je jen preventivním opatřením.

Podle spekulací španělských médií upadl třiatřicetiletý pilot při havárii do bezvědomí a zpočátku vůbec nereagoval na týmové rádio. Alonsův manažer potvrdil, že byl jezdec zhruba deset minut po nehodě hodně otřesený a dezorientovaný, rozhodně ale popřel, že by ztratil vědomí už před nárazem.

"Naše dosavadní výsledky šetření ukazují na to, že nehodu zapříčinil nepředvídatelný náraz větru v danou chvíli na tom místě okruhu. Na některé jiné jezdce, jako je Carlos Sainz junior z Toro Rosso, měl podobný dopad. Nic nenasvědčuje tomu, že měl Fernandův vůz mechanickou poruchu," uvedl McLaren v prohlášení.

Tým kvůli havárii dvojnásobného mistra světa v neděli testování v Barceloně předčasně ukončil. Od čtvrtka do neděle čeká stáje na okruhu Catalunya poslední série testů. Nová sezona MS, v níž se pojede 20 závodů, začne 15. března tradičně v Melbourne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články