Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Alonso opouští Ferrari. Chce změnu a titul, říká bývalý šéf stáje

Řím - Fernando Alonso po letošní sezoně opustí tým Ferrari. Potvrdil to nedávný šéf stáje Luca di Montezemolo. Španělský jezdec má údajně namířeno do McLarenu a ve Ferrari jej nahradí Sebastian Vettel, který končí v Red Bullu. 

Fernando Alonso
zdroj: Getty Images autor: Clive Mason

Alonso, který ve Ferrari působí pátou sezonu, podle Di Montezomola touží po titulu, který nezískal od roku 2006, kdy ještě jezdil za stáj Renault. "Fernando má dva důvody k odchodu. Jednak chce změnit prostředí. A za druhé, ve svém věku už nemůže déle čekat na šanci znovu získat titul," řekl Di Montezemolo, který v pondělí odešel z čela Ferrari po 23 letech.

Alonso působí v italské stáji od roku 2010 a má smlouvu ještě na dva roky. V létě prý Di Montezemola žádal, aby mu umožnil odejít, protože nevěří, že Ferrari bude mít v blízké budoucnosti monopost schopný vyhrát mistrovství světa.

Španělský pilot získal své dva tituly v letech 2005 a 2006 v barvách Renaultu. S ferrari skončil v šampionátu třikrát druhý, přičemž v letech 2010 a 2012 prohrál s Vettelem souboj o titul v posledním závodě.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články