Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vettel počtyřicáté v kariéře vyjede z pole position

Monza - Německý jezdec Sebastian Vettel z týmu Red Bull odstartuje do Velké ceny Itálie formule 1 z pole position. V Monze v neděli vyjede z prvního místa počtvrté v sezoně a celkově po čtyřicáté v kariéře. Vítěz posledních čtyř kvalifikací Brit Lewis Hamilton ze stáje Mercedes vypadl už po druhé fázi a skončil dvanáctý. 

Německý jezdec Sebastian Vettel
zdroj: imago sportfotodienst

Svůj nejlepší výsledek v sezoně zaznamenal Němec Nico Hülkenberg ze Sauberu, který si dojel pro třetí příčku. Kromě lídra seriálu a obhájce titulu Vettela ho předčil jen druhý Australan Mark Webber. Další pozice bralo domácí Ferrari - Brazilec Felipe Massa předčil na čtvrtém místě pátého stájového kolegu Španěla Fernanda Alonsa.

Vettel odstartuje z pole position poprvé od červnové Velké ceny Kanady, kde nejvýhodnější pozici na startu proměnil v celkové vítězství. Všechny kvalifikace od té doby ovládl Hamilton. Britský mistr světa z roku 2008 v Monze loni vyhrál pole position a následně i závod, dnes ale v kvalifikaci poprvé v sezoně skončil mimo první desítku. Podobný osud potkal letos premiérově také Fina Kimiho Räikkönena v lotusu, který skončil na jedenácté příčce.

"Řídil jsem prostě jako idiot. Takhle špatně už jsem fakt hodně, hodně dlouho nejel. Omlouvám se svému týmu," nevymlouval se britský jezdec. Naopak Vettel byl s průběhem kvalifikace velmi spokojen. "Tento víkend je zatím vůz fantastický. Měl jsem skvělé tempo v tréninku a dneska se to přeneslo i do kvalifikace. Je trochu překvapení, že máme obě auta vepředu právě tady, kde se nám moc nedařilo. Letos je to naopak, tak snad se to potvrdí zítra v závodě," řekl německý závodník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články