Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Letošní Dakar nestihl. A co příští? Macháček říká rozhodné ano

Praha – Byl přihlášen, měl zaplacené všechny poplatky, ale zklamala technika a začátek letošní Rallye Dakar pětinásobný vítěz mezi čtyřkolkami Josef Macháček nestihnul. Stejně jako loni chtěl startovat s buginou Optimus, ale zůstalo jen u záměru. Český jezdec bedlivě sleduje zejména závod automobilů a počínání případných konkurenčních strojů. Příští rok by totiž rád opět stál na startu slavné rallye.

Je nám líto, video expirovalo.
Dakarské ozvěny: Macháček chce jet Dakar příští rok

"Musel jsem to vzdát na poslední chvíli," litoval Macháček v Dakarských ozvěnách, že nestačil připravit svůj stroj před odplutím techniky z Le Havru.

Letos měl Macháček připravenou jednu výraznou novinku. "Opět jsem měl startovat s buginou Optimus, s dvojkolkou, ale bez navigátora," zdůraznil. I pro příští rok by chtěl přijít s výraznou inovací. "Pokud se mi podaří prodat velkou buginu Optimus, na Dakar 2016 bych chtěl postavit v kategorii malých bugin čtyřkolku," dodal Macháček.

Pětinásobný šampion Macháček přechodu ze své oblíbené kategorie nelituje. "Člověk dosáhne vrcholu v určité disciplíně a žene ho to dál, chce zkusit něco dalšího. V buginách jsou zatím neúspěchy, ale tím, že jsou, má člověk kam se sápat."

Nešťastné peugeoty

Kategorii automobilu letos oživil příchod týmu Peugeot. Byl to příchod pompézní, s velkými závodními esy i rozpočtem. Macháček konkurenci sleduje delší dobu a odhadoval dlouho před startem, že peugeoty svými jízdními vlastnostmi ani pérováním na velké výsledky mít nebudou. "Na jezdci Peterhanselovi je vidět, že je velký profesionál, že se dokáže i s tak špatným autem poprat. Pro něj to musí být očistec," glosoval Macháček.

Francouzi Stéphanu Peterhanselovi, jedenáctinásobnému vítězi Rallye Dakar, patří momentálně jako nejlepšímu z týmu až desátá pozice. "Ukazuje se, že na všechny velké rallye se musí jezdit připravený s vyzkoušeným materiálem," uvedl Macháček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články