Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lacko byl v závodu ME tahačů v Mostu druhý, Vršeckému se nedařilo

Most - Adam Lacko se druhým místem postaral o nejlepší výsledek českých jezdců v závodech mistrovství Evropy tahačů na okruhu v Mostu. Úřadující šampion David Vršecký v úvodním nedělním závodu nedojel, v následné jízdě s handicapem skončil sedmý. V průběžném pořadí šampionátu klesl obhájce titulu po nepovedeném mosteckém víkendu na pátou pozici.

Do druhého závodu startoval Lacko z první řady a za velkých ovací publika se v první zatáčce dostal na vedoucí pozici. V závěru úvodního kola Lacka předjel Brit Levett a domácí jezdec pak už druhou pozici udržel i přes potíže s brzdami. "Bojoval jsem s tímto problémem, z čehož těžil Albacete a dojížděl mě. Naštěstí to vyšlo a získal jsem na domácí půdě druhé místo. Jsem spokojený, je to super," uvedl Lacko.

Zatímco Lacko v Mostu vyrovnal své nejlepší letošní umístění ze Smolenska, Vršecký se na stupně vítězů na domácím okruhu ani jednou neprobojoval. Pohárový závod pro něj totiž kvůli poruše skončil už v druhém kole. "Po tréninku se mi nezdála spojka, nakonec explodoval kardan. Mám něco za sebou, z podobných situací se rozhodně nehroutím. Je mi to líto především kvůli divákům, kteří nás přijeli podpořit," řekl Vršecký novinářům.

V závodu s handicapem se z poslední řady probil na sedmé místo, šest kol pak sváděl líté boje s loňským stájovým druhem Bösigerem. "Jak viděli diváci, pojali jsme s Markusem boj o bod velmi prestižně. Je to ale dobrý jezdec, neudělal chybu a nakonec dojel přede mnou," uvedl Vršecký.

V sobotních závodech se Čechům také nedařilo, nedostali se na stupně vítězů. Nejlépe dojel Vršecký na čtvrtém místě. V obou bodovaných jízdách ho v sobotu o lepší umístění připravily kolize s Levettem a Janiecem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články