Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Abraham touží v Brně konečně uspět

Praha – Karlu Abrahamovi se na Masarykově okruhu nedaří a český motocyklový závodník chce o nadcházejícím víkendu bídnou bilanci změnit. Na brněnském okruhu při mistrovství světa dojel od roku 2005 do cíle jen jednou, loni dokonce po solidní kvalifikaci spadl hned v první zatáčce. Poslední letošní závody mu však vyšly a i proto věří, že tentokrát v domácí Velké ceně uspěje.

"Určitě se těším. V Brně jsem moc štěstí neměl, tak doufám, že se to konečně zlomí," řekl Abraham. Fakt, že pojede ve svém rodném městě a na okruhu, který spoluvlastní jeho otec, nepovažuje za velkou výhodu. "Nemám v Brně naježděno o moc více kilometrů než kdokoliv jiný, kdo se mnou závodí. Výhoda to určitě není," uvedl.

Přesné důvody, proč se mu na Masarykově okruhu každoročně nedaří, nezná. Jedním z hlavních je ale tlak, pod kterým zde je. "Je pravda, že tlak je strašný. Je to i dalšími věcmi, třeba smůlou," podotkl. Nezvyklé pro něj je i velké množství propagačních akcí, které zde absolvuje. "Je tady spousta novinářů, známých, fanoušci, rodina. Je toho na mě příliš," přiznal Abraham.

Nedávné úspěchy Abrahamovi zvýšily sebevědomí

Hlavní letošní výhodou zřejmě bude skutečnost, že se mu vydařily poslední závody MS. V Katalánsku byl čtvrtý, v Německu dojel pátý. Dokázal si tak, že může bojovat s nejlepšími, a zvýšil si sebevědomí. "Je to hodně cítit. Je perfektní, když se něco podobného podaří. Sezona ale pokračuje a musíme se snažit dále," řekl Abraham. Díky těmto výsledkům se poprvé v kariéře doma představí jako česká jednička. V předešlých letech byl vždy lepší Lukáš Pešek, jemuž se letos tolik nedaří.

K lepším výsledkům mu pomohla i změna značky motocyklu. V květnu se jeho tým rozhodl vyměnit italskou RSV za konkurenční FTR z britské produkce. "Rozhodně jsem rád, že jsme to udělali. Motorka je lepší, lehčí. Navíc s chlapy, kteří ji vyvinuli, se dá mnohem lépe mluvit a najednou vše vychází," pochvaloval si Abraham.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články