Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Abraham dojel v Barceloně čtvrtý, nejlépe v kariéře

Barcelona – Český závodník Karel Abraham skončil čtvrtý v motocyklové Velké ceně Katalánska a zaznamenal tak svůj dosud nejlepší výsledek v mistrovství světa, které jezdí v kategorii Moto2. Za vítězným Jukim Takahašim zaostal o necelých sedm sekund, 1,5 sekundy ztratil na bronzovou příčku, kterou obsadil domácí Julian Simón. V královské kategorii MotoGP vyhrál španělský jezdec Jorge Lorenzo, který třetím vítězstvím v řadě zvýšil svůj náskok v čele šampionátu na Daniho Pedrosu, který v Barceloně dojel druhý. V ranním závodě nejslabší kubatury do 125 kubických centimetrů zvítězil Španěl Márquez, který se zároveň ujal průběžného vedení v šampionátu o bod před krajanem Espargarem, který dnes skončil třetí. Český jezdec Jakub Kornfeil dojel na prvním nebodovaném 16. místě.

Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Filip Urban

Abraham strávil většinu závodu v tříčlenné skupině, která bojovala o čtvrtou pozici. V závěru ale svým soupeřům Tonimu Elíasovi a Simonu Corsimu ujel a dosáhl na svůj životní výsledek.

Naopak druhý český závodník Lukáš Pešek závod opět nedokončil, ačkoli se podobně jako Abraham posunul výrazně vpřed díky hromadné nehodě v první zatáčce, do které se zapojila řada jezdců startujících v přední části pole. Oba Češi se dokázali padajícím soupeřům vyhnout a okamžitě se ocitli na bodovaných pozicích. Pešek však krátce poté nezvládl předjížděcí manévr a po pádu odstoupil. Abrahamovi naopak vedle skvělé jízdy pomohl i trest projetí boxem pro lídra Andreu Iannoneho, který dostal za předjíždění při žluté vlajce.

Průběžnému pořadí Moto2 nadále dominuje Elías před Lüthim a Símonem. Vítězi katalánského závodu Takahašimu patří osmá příčka, Abrahamovi patnácté místo.

V závodě MotoGP vedl neohroženě po celou dobu Lorenzo, který díky Rossiho zranění nemá konkurenci. O druhou příčku však probíhal urputný souboj. Na Pedrosa se totiž tlačil Casey Stoner, nakonec však zaostal o 202 tisícin sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články