Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Startuje Rallye Bohemia, soutěž s řadou favoritů

Mladá Boleslav - Domácí šampionát v automobilových soutěžích pokračuje ode dneška do neděle pátým dílem, kterým bude Rallye Bohemia, a motorističtí fanoušci se mohou těšit na nejkvalitněji obsazený závod dosavadního průběhu sezony. Vedle kompletní domácí špičky se na start postaví pilot továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen z Finska, úřadující juniorský mistr světa Martin Prokop a přihlášeni jsou i elitní polští jezdci v čele s Michalem Solowowem, Tomaszem Kucharem a Leszkem Kuzajem nebo Francouz Bryan Bouffier. Adeptů na vítězství je tak více než deset.

"Konkurence je podle seznamu přihlášených opravdu silná. Bude záležet na
každém detailu. Bohemka nejenže rozdá karty pro zbytek mistráku, ale taky
hodně napoví o tom, kdo bude letošním mistrem," řekl úřadující šampion a
šestinásobný vítěz rallye Roman Kresta. Pilot Peugeotu 207 S2000 je v
průběžném pořadí seriálu až třetí, a pokud chce myslet na obhajobu titulu,
potřebuje porazit Pavla Valouška i Václava Pecha.

V pozici lídra šampionátu se na start postaví Valoušek, jenž vyhrál dvě ze
čtyř odjetých rallye. Jezdec podporovaný továrním týmem Škody bude mít k
dispozici novou evoluci Fabie S2000, kterou tak čeká česká premiéra. Dobře si uvědomuje, že nebude prostor na chyby. "Určitě budou rozhodovat desetinky vteřiny a i nepatrné jezdecké chybičky. Nikdo ze špičky nebude mít prostor na nějakou strategii. Pojede se naplno. Na velkou konkurenci se ale těším," řekl Valoušek.


Své kvality s domácí konkurencí poměří i Prokop, jenž jinak startuje v MS. Dlouhou pauzu v kalendáři teď jihlavský pilot využil ke startu v okolí Mladé Boleslavi a Liberce. "Odjel jsem už hodně soutěží, ale Bohemka je stále mojí oblíbenou. Po sportovní stránce to bude hodně náročné," uvedl Prokop, jenž považuje za jednoho z největších favoritů Bouffiera.

Jako obhájce prvenství se na start postaví Hänninen, který před rokem rallye, značně zkrácenou kvůli nepřízni počasí, vyhrál. I letos myslí lídr průběžného pořadí IRC na vítězství. "Bude to pro mě výborná příprava na další závody IRC, zejména srpnovou Barum Rallye ve Zlíně," uvedl Hänninen, který se bude snažit rehabilitovat i za nehodu v předešlé soutěži mezinárodního seriálu v Belgii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články