Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Startuje závod 24 hodin Le Mans, pojedou i Enge a Charouz

Le Mans (Francie) - Přesně v 15:00 bude odstartován již 78. ročník nejslavnějšího vytrvalostního závodu na světě 24 hodin Le Mans. Stejně jako v minulých letech budou ve Francii na startu i čeští závodníci, na rozdíl od loňska se však nikdo z nich nepředstaví v hlavní kategorii LMP1, a nebude tak mít šanci navázat na loňské čtvrté místo Tomáše Engeho a Jana Charouze. Právě oni však budou jedinými zástupci českého motorsportu v Le Mans. Enge bude stejně jako před rokem hájit barvy týmu Aston Martin, tentokráte však usedne do vozu kategorie GT1. Charouz pojede s Pescarolem Judd ve slabší kategorii prototypů.

Oba Češi potvrdili své kvality v kvalifikaci. Enge při svém sedmém startu v kategorii GT1 dokázal pošesté vyhrát kvalifikaci ve třídě a v sobotu tak s týmovými kolegy Peterem Koxem a Christoffem Nygaardem odstartují z pole position. Nejlepší čas pro svůj tým zajel i Charouz, jenž byl ve své třídě pátý.

"Samozřejmě máme radost z pole position třídy LMGT1, ale pro Aston Martin DBR9 je letošní ročník posledním v Le Mans a my bychom s tímto autem rádi dosáhli ještě více," naznačil Enge, že by se rád v neděli radoval z celkového prvenství ve své kategorii. To se ale zatím povedlo jen jednou, v roce 2003. "Závod bude náročný, ale máme prověřený vůz, který zde už dvakrát dokázal vyhrát svou třídu, a také silný tým, který v dosavadních závodech letošní sezony světového šampionátu vozů GT1 odváděl skvělou práci," dodal Enge, startující v Le Mans podeváté.

O celkové prvenství se opět utkají týmy Peugeot a Audi

Kvalifikace vyšla nejlépe pilotům peugeotů, kteří obsadili první čtyři místa, tedy první a druhou startovní řadu. Audi se však bude chtít jistě vrátit zpět na vítěznou vlnu. Před rokem totiž vítězná série posádek vozů Audi, dlouhá šestnáct let, skončila. Favority jsou však spíše zástupci Peugeotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články