Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Salaquarda se v sérii Renault poprvé postavil na stupně vítězů

Brno - Premiérové umístění na stupních vítězů vytěžil český jezdec Filip Salaquarda z druhého brněnského závodu Světové série Renault, do kterého stejně jako v sobotu startoval z pole position. První příčku sice neudržel, ale vybojoval třetí místo. Na Masarykově okruhu dnes opět zvítězil jeho kolega z českého týmu ISR Argentinec Esteban Guerrieri, který se díky tomu posunul v průběžném pořadí seriálu na třetí místo.

Salaquarda si připsal deset bodů a poskočil na 12. pozici. Druhý český zástupce Jan Charouz dojel jedenáctý a na rozdíl od soboty, kdy skončil sedmý, nebodoval. "Je to můj životní úspěch," radoval se Salaquarda.

Za vítězem zaostal o 5,681 sekundy, na druhého Francouze Nathanaela Berthona ztratil zhruba čtyři sekundy. "Nebýt zaváhání při pitstopu, možná bych Nathana za sebou udržel. Ale je fakt, že od půlky mu auto fungovalo opravdu dobře," uvedl na svém webu šestadvacetiletý český jezdec, který uhájil stupně vítězů o necelou sekundu před dotírajícím Němcem Walterem Grubmüllerem. "Dotahoval se na mě v zatáčkách, na rovinách jsem měl navrch," řekl Salaquarda.

Jezdec formule Reanult Esteban Guerrieri z Argentiny slaví vítězství na Masarykově okruhu v Brně.
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články