Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vršecký byl na ME tahačů v Albacete nejlépe třetí

Albacete (Španělsko) - David Vršecký obsadil v dnešních jízdách na mistrovství Evropy tahačů v Albacete třetí a čtvrté místo a po druhém dílu seriálu udržel čtvrtou pozici v celkové klasifikaci. Druhý český pilot Adam Lacko byl v pohárovém závodě sedmý, jízdu s hendikepem nedokončil. Vršecký si vylepšil náladu po sobotních technických problémech, které jej na trati ani jednou nepustily mezi elitní čtveřici jezdců. Příští závod ME se pojede 19. a 20. června na okruhu v Nogaru.

Mechanici jeho týmu Buggyra úspěšně změnili nastavení zadní nápravy, na kterém pracovali do pozdních nočních hodin. "Auto se chovalo podstatně lépe než včera," řekl Vršecký.

Tři ze čtyř víkendových závodů na španělském okruhu vyhrál domácí Antonio Albacete s vozem MAN, který se také ujal vedení v průběžném pořadí. "Albacete byl na domácím okruhu stejně jako v předchozích dvou sezonách stěží k poražení. Na druhé straně jsem dnes porazil Hahna, Östreicha a dosavadního průběžného lídra Bösigera, což zejména v posledním případě velmi potěší," pozastavil se Vršecký u jména svého loňského týmového kolegy.

Vršecký se připravuje na útok ze čtvrtého místa

Průběžné čtvrté místo nepovažuje český obhájce titulu za špatnou pozici. "Ve stejné situaci jsem byl i loni, kdy moje ztráta na lídra byla ještě větší. Po neoblíbeném Albacete mě ale čekají závody v Nogaru a na Nürburgringu, tedy na okruzích, které naopak řadím mezi své oblíbené. Jsem přesvědčený, že jdeme správným směrem. Teď už by to mělo být jen lepší," dodal optimisticky Vršecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články